Sobota, 26 dubna, 2025
aktuálně
HomeBydleníKuchyně bez zápachu a vlhkosti aneb jak vybrat kvalitní gastro digestoř?

Kuchyně bez zápachu a vlhkosti aneb jak vybrat kvalitní gastro digestoř?

Profesionální kuchyň s plně vytíženým provozem si bez kvalitní digestoře nelze představit. Pomáhá kuchyň udržovat bez zápachů a vlhkosti, čímž pomáhá dodržet přísné hygienické požadavky pro gastro provozovny. Jak tedy vhodnou digestoř vybrat? Profesionální provozy by se měly při výběru zaměřit především na parametry, jako je výkon odsávání, materiál digestoře, ale samozřejmě také hlučnost, rozměry a způsob umístění. Gastro digestoře si musí kvalitně filtrovat mastné nečistoty ve vzduchu a odstraňovat výpary a pachy, které při přípravě pokrmů vznikají. Při výběru byste se měli řídit také velikostí svého provozu a dalšího kuchyňského zařízení.

Jak vyčistit nerezovou digestoř?

Čistění nerezové digestoře není dobré podceňovat. Zanesený filtr ovlivňuje funkci odsavače par. Digestoř je potřeba zejména v gastronomických provozech kontrolovat a čistit častěji. Na vnější část použijte speciální čistící prostředek na nerezové povrchy a houbičku nebo měkký hadřík. Poté povrch vyleštěte čistícím prostředkem s parafínem, který zajistí ochranný film a zároveň zabrání usazeninám prachu. Poté vyčistěte tukový filtr – omyjte jej ručně v teplé vodě se saponátem nebo přímo v myčce.

Stropní nebo přístěnnou digestoř?

Digestoře lze rozdělit dle způsobu jejich umístění. Stropní digestoř najde své uplatnění například v těch provozech, kde jsou sporáky situované v prostoru kuchyně v rámci takzvaných ostrůvků, přičemž digestoř je možné instalovat ke stropu přímo nad spotřebiče. K dalším variantám patří například přístěnné, vestavné či výsuvné digestoře. Stačí si jen vybrat dle zájmu a požadavků zákazníka.  Vařte s láskou a radostí, profi digestoř bude vašim věrným dlouholetým pomocníkem.

Další články autora
- Reklama -SEO článek

Nejnovější články